У цій статті наведено коротко основні правила використання та догляду за корпусними меблями.

- Меблеві гарнітури встановлюйте на рівну підлогу. Для вирівнювання використовуйте підкладки;

- Не рухайте меблі в завантаженому стані. Після переміщення необхідно відрегулювати петлі двері;

-  Не перевантажуйте полички та ящики;

- Протягом усього терміну експлуатації меблів слід час від часу перевіряти, чи не ослабли в ній гвинтові з'єднання;

- Бережіть меблі від попадання на неї прямих сонячних променів та води;

- Не зберігайте і не експлуатуйте меблі просто неба, щоб уникнути руйнівного впливу на неї сонця, дощу або снігу;

- бережіть меблі від попадання на неї зайвої вологи; її слід експлуатувати в приміщенні за вологості не більше ніж 60%;

- Якщо меблі знаходяться на відстані менше 0,5м від нагрівальних приладів (електричних, газових плит, радіаторів тощо), то встановіть між ними та тепловиділяючими приладами теплоізоляцію з метою запобігання відшарування декоративного покриття, появи плям, деформацій, тріщин тощо .п.

- Вчасно очищайте меблі від пилу та бруду. Використовуйте для догляду за меблями спеціалізовані засоби для чищення, знежирення, оновлення та полірування декоративної поверхні меблів;

Миття, що врізається у робочу поверхню, не входить до складу стандартної комплектації кухонного комплекту. Процес врізання миття змінює експлуатаційні характеристики робочої поверхні та вимагає додаткових запобіжних заходів, а саме:

- оберігайте робочу поверхню кухонних меблів, а особливо місця з'єднань та стики, від руйнівного впливу води або інших рідин, протираючи їх насухо;

- Бічні та тильні сторони робочої поверхні кухні необхідно обробити герметиком;

- Підключення санітарно-технічного обладнання необхідно виконувати таким чином, щоб забезпечити водонепроникність усіх з'єднань.