У цій статті наведено коротко основні правила використання та догляду за корпусними меблями.
- Меблеві гарнітури встановлюйте на рівну підлогу. Для вирівнювання використовуйте підкладки;
- Не рухайте меблі в завантаженому стані. Після переміщення необхідно відрегулювати петлі двері;
- Не перевантажуйте полички та ящики;
- Протягом усього терміну експлуатації меблів слід час від часу перевіряти, чи не ослабли в ній гвинтові з'єднання;
- Бережіть меблі від попадання на неї прямих сонячних променів та води;
- Не зберігайте і не експлуатуйте меблі просто неба, щоб уникнути руйнівного впливу на неї сонця, дощу або снігу;
- бережіть меблі від попадання на неї зайвої вологи; її слід експлуатувати в приміщенні за вологості не більше ніж 60%;
- Якщо меблі знаходяться на відстані менше 0,5м від нагрівальних приладів (електричних, газових плит, радіаторів тощо), то встановіть між ними та тепловиділяючими приладами теплоізоляцію з метою запобігання відшарування декоративного покриття, появи плям, деформацій, тріщин тощо .п.
- Вчасно очищайте меблі від пилу та бруду. Використовуйте для догляду за меблями спеціалізовані засоби для чищення, знежирення, оновлення та полірування декоративної поверхні меблів;
Миття, що врізається у робочу поверхню, не входить до складу стандартної комплектації кухонного комплекту. Процес врізання миття змінює експлуатаційні характеристики робочої поверхні та вимагає додаткових запобіжних заходів, а саме:
- оберігайте робочу поверхню кухонних меблів, а особливо місця з'єднань та стики, від руйнівного впливу води або інших рідин, протираючи їх насухо;
- Бічні та тильні сторони робочої поверхні кухні необхідно обробити герметиком;
- Підключення санітарно-технічного обладнання необхідно виконувати таким чином, щоб забезпечити водонепроникність усіх з'єднань.